вносител на интериорни и екстериорни мебели от индонезия изработени от естествени материали

Мебели от Тиково дърво.

Магазин Грийн хаус (www.greenhousebg.com) с удоволствие Ви представя нова секция в нашия онлайн каталог. Категорията е мебели от стар, рециклиран Тик за вътрешно обзавеждане. Мебелите се изработват от стара рециклирана дървесина. Повторното използване на дървесината, ръчната изработка и високата твърдост правят мебелите от Тик невероятно допълнение за всеки интериор. Мебелите от стар използван Тик са също и Еко мебели, поради факта ,че дървесината се използва многократно и не се налага да се секат допълнително дървета. На страницата ни, www.greenhousebg.com можете да намерите всички наши предложения. Ето някой от моделите:

Мебели-от-Стар Тик

Екзотични мебели

Всички предлагани от нас модели можете да намерите на:

http://www.greenhousebg.com/bg/products/tickwood/mebeliottik/

Това е още малко полезна информация за мебелите от стар,използван и рециклиран Тик.

Старият Тик е рециклиран дървен материал, който се събира след събарянето на традиционни Индонезийски стари къщи наречени ‘Rumah Joglo’,от развалянето на стари дървени мостове или от стари железопътни траверси. Древните къщи са били пренебрегвани в пространството от 50 до 200 години. Основните конструкции на къщите обикновено са били правени от Тик, всички греди и носещи елементи са били изработвани от твърдата дървесина. В наше време за да се възстановят тези греди за производството на нашата уникална мебел се полагат много усилия.

Екзотични мебели

Спалня от Стар Тик

Тиковото дърво е ръчно почиствано с телена четка за отстраняване на външното закалено и окислено покритие, стара боя или лак. Пироните са отстранени и след това дървото се рендосва за производство. Големите дупки, оставени от предишни инсталации, дупки или чепове се пълнят с парчета Тиково дърво със същата шарка.След това дървените греди се вкарват в пещ захранвана от слънчева енергия за намаляване на съдържанието на влага. Знаейки, че се използва старо дърво дава възможност дървесината да изсъхне бързо до идеалното ниво на съдържание на влага, за да няма бъдещи дефекти при изработването на мебели. При производството на мебелите от рециклиран Тик се пренебрегват малките несъвършенства и различията в цвета, тъй като те са напълно нормални и добавят чар на тази уникална мебели и в същото време това не оказва влияние върху стабилността на крайния продукт. Използването на стар,рециклиран Тик в изработката на съвременни мебели е екологично и показва отговорност и загриженост към опазването на горите от изсичане. При закупуването на мебели за дома от рециклиран тик ,Вие закупувате антика. Всички наши мебели от Тиково дърво са изработени от масивна дървесина и се използва само стар, рециклиран и използван Тик.